Duyurular
Anasayfa / Haberler / MESLEKİ EĞİTİMDE ENGEL YOK

MESLEKİ EĞİTİMDE ENGEL YOK

İŞKUR İl Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Yeni Yaşam Engeliler Derneği işbirliğinde hayata geçirilen ‘Pul Boncuk Dikişleri Kursu’na katılan 10 engelli gence sertifikaları, Vali Erol ve protokol mensupları tarafından takdim edildi.
İŞKUR İl Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Yeni Yaşam Engeliler Derneği işbirliğinde hayata geçirilen ‘Pul Boncuk Dikişleri Kursu’ engelli gençlerin katılımı ile tamamlandı. Kurs kapsamında engelli 10 genç, Eğitmen Neziha Yavaş’ın öncülüğünde 8 ayda el işçilikleri yaptılar. Kursa katılan öğrencilere Yeni Yaşam Engeliler Derneği’nde bir sertifika töreni düzenlendi. Törene; Vali Muammer Erol, Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Laçin, İŞKUR İl Müdürü Erhan Dede, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sadrettin Doğan, Tarım ve Orman İl Müdürü Suat Parıldar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selim Karahan, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Selim Sanır, MHP İl Başkanı Namık Öz, İYİ Parti Başkan Yardımcısı Talip Bayburtlu, DEVA Partisi İl Başkanı Mehmet Demirhan, engelliler ve aileleri katıldı.
‘Destek vermeye devam edeceğiz’..
İŞKUR olarak sivil toplum kuruluşlarını desteklemeye devam edeceklerini söyleyen İŞKUR İl Müdürü Erhan Dede, “Mesleki eğitimde engel yok diyerek, İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerimizle Pul Boncuk Dikişleri Kursumuzu tamamladık. Emeği geçenlere teşekkür ederiz, engelli gençlerimizi mutlu görmek bizleri de mutlu etti” dedi.
‘Çocuklarımızı mutlu görmek bizi de mutlu ediyor’..
Engelli gençleri mutlu görmekten sevinç duyduklarını belirten Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sadrettin Doğan, “Halk Eğitim Merkezi olarak, engelli derneklerimizin talep ettiği tüm kursları açıyoruz. Çocuklarımızın burada
güzel vakit
geçirmeleri bizleri çok mutlu ediyor. Emeği geçenlere ve kursiyerlerimize teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.
30 bin TL’lik devlet desteği..
Emeği geçenlere ve destek verenlere teşekkür eden Türkiye Spastik Engelliler Federasyonu Başkanı Murat Arslanhan, “Federasyon olarak bir sürü çalışma yapıyoruz ama yereldeki derneklerimiz çok aktif. Bu kursa Türkiye İş Kurumu’nun 30 bin TL katkısı var. Bu kurs proje nazarında yapılan bir kurs. Böyle kursları yapmak bizler için hiç kolay değil, çünkü bizim dernek olarak hiçbir gelirimiz yok, gönüllü çalışan sivil toplum kuruluşlarıyız. Devletimizin katkısı olunca bizim işimiz daha da kolaylaşıyor. Sayın Valimiz kurslarımızın başından beri hem takipçisi hem de destekçisi, İŞKUR İl Müdürlüğümüze, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel’e, İl Genel Sekreteri Selim Karahan’a,(İçeride bir kütüphanemiz var, İl Özel İdaresi’nin destekleri ile yapıldı.) Tarım Orman İl Müdürü Suat Parıldar’a, Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk’a, kurs hocamıza ve koordinatörümüze teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Başarılar diledi..
Kursiyerlere başarılar dileyen Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, “Belediye olarak engelli çalışmalarına destek vermeye devam edeceğiz. Tüm kursiyerlerimize başarılar dilerim” dedi.
Konuşmaların ardından Vali Muammer Erol ve protokol mensupları kursa katılan gençlere sertifikalarını takdim ettiler.

hakkında Admin

Ayrıca Kontrol Et

BAŞKAN ARSLANHAN’DAN ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

Spastik Engelliler Federasyonu Başkanı Murat Arslanhan, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir